چطور در این دنیا راحت زندگی کنیم

بنام خداوند بخشنده مهربان. سلام و و درود میگم به شما دوستان و همراهان عزیز. من قاسم حیدری هستم و امروز میخوام راجع به یه موضوع بسیار مهم با شما صحبت کنم.
همهی ما آدمها دلمون میخواد یه زندگی راحت داشته باشیم، ولی اول از همه باید از خودمون بپرسیم: زندگی راحت چه زندگیای هست؟!
احتمالاً به محض پرسیدن این سؤال از خودمون، با این جواب مواجه میشیم که: زندگی راحت به زندگیایی میگن که سختی و مشکلات درش نباشه. یا شایدم اون زندگیای هست که توش پول و ثروت فراوون باشه…
چیزی که مشخصه اینه که آدما از زندگی راحت تعاریف مختلفی دارن، ولی اگه بخواییم واقعبینانه به زندگی نگاه کنیم، زندگی راحت اون زندگیایی هست که سرشار از آرامش باشه. در واقع ما باید اول از همه راههای رسیدن به آرامش رو پیدا کنیم تا بعداً بتونیم از این طریق به زندگی راحت برسیم.
ایمان به خدا و اهلبیت(ع)
به تأکید و اذعان همهی اندیشهها و تفکرات، مخصوصاً تفکر اسلامی این آرامش فقط و فقط در سایهی ایمان به خدا و ارتباط با او و توسل به اهلبیت علیهمالسلام و عمل به دستورات اونها بدست میاد.
الان مطمئنم میپرسید: چطوری؟!
همهی ماها ممکنه نمونههای زیادی از آدمها رو دیده باشیم که علیرغم داشتن ثروت، پول و امکانات کافی و یا مقام و شهرت بسیار، همیشه مشوّش و نگران هستن و از زندگی خودشون هیچ لذتی نمیبرن. میخوام این نکته رو متوجه باشید که سرچشمهی همهی این نگرانیها و تشویشها، نداشتن ارتباط با یگانه معبود عالم هست، چون که سرمایههای ما آدمها (مال و ثروت و پول و مقام و…) هر لحظه در حال آب شدن و از بین رفتن هست، بدون اینکه حاصلی برای ما در پی داشته باشه…
البته اینم بگم که پول، ثروت و مقام به خودی خود فاقد ارزش نیست، به شرطی که این مواهب الهی با رعایت موازین و حدود شرعی، در راه رسیدن به عدالت و خدمت به خلق خدا و آباد کردن خونهی آخرت استفاده بشه.
راضی بودن به رضای خدا
راه دیگهای که برا رسیدن به آرامش گفته و تجربه شده، رسیدن به مقام رضا هست. یعنی انسان به وضعیت حال و شرایط موجود خود و اتقاقاتی که توی زندگیش میافته، راضی و به اونچه داره قانع باشه. البته راضی بودن به وضع موجود، دلیلی برا تلاش نکردن برا رسیدن به وضعیت بهتر نیست، بلکه باید تلاش کرد و نتیجه رو به خداوند سپرد و به خدا توکل کرد.
گاهی وقتا هم دلبستگیهای دنیا، آرامش و زندگی راحت رو از ما میگیره. قرآن میگه: « لِکَیْلا تَاْسُوا عَلَی مافاتَکُمْ وَ لا تَفْرَحُوا بِمَا آتاکُمْ »
یعنی: « آنگونه باشید که اگر چیزی را از دست دادید تأسف نخورید و اگر چیزی به شما دادند،شاد نشوید » (قرآن کریم، سوره حدید، آیه 23)
آیا واقعاً میشه آدم تا این حد متعادل باشه که دادنها و گرفتنها روی اون اثری نذاره؟
یه کارمند بانک رو در نظر بگیرید: کارمند بانک، یه روز مسئول دریافت پول مردم میشه و روز دیگه مسئول پرداخت پول به مردم. نه اون روزی که پول میگیره خوشحاله و نه اون روزی که پول میده ناراحته. چون میدونه که هر دو روز، امانتداری بیش نبوده.
در واقع این راضی بودن به رضای خدا یه جور حُسن ظن به خداوند هست که توی آیات و روایات هم زیاد روش تأکید شده. راضی بودن به رضای خدا راهی سمت تفکر مثبت هست که از عقل نشئت میگیره. چون خداوند عاقبت همهی کارها رو به خوبی میدونه و از ما به خودمون مهربونتر هست.
اگه انسان معتقد باشه اونچه که خدا براش پیش آورده، و اونچه به تأخیر انداخته، برای او بهتر هست، گرچه دلخواهش هم نباشه، مثبت فکر میکنه؛ حتی اگه به خاطر جهلش نتونه کارایی رو که برخلاف میلش رخ داده رو توجیه کنه.
در این مورد از امام رضا (ع) روایت شده که میگن: « أَحْسِنِ الظَّنَّ بِاللَّهِ فَإِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ یَقُولُ أَنَا عِنْدَ ظَنِ عَبْدِیَ الْمُۆْمِنِ بِی إِنْ خَیْراً فَخَیْراً وَ إِنْ شَرّاً فَشَرّاً »
یعنی: « نسبت به خداوند حُسن ظن داشته باش، که خداوند عزوجل میفرماید: من نزد حُسن ظن بنده مۆمنم هستم؛ اگر نیک باشد، نیک و اگر بد باشد، بد هستم » (تفسیر نور الثقلین ج 5، ص 91)
در واقع این حسن ظن حالتی هست که باعث شادی دائمی و خشنودی خداوند میشه و از اثرات اون توی دنیا هم زندگی راحت و خوب و رضایتبخش هست.
توی دعا میبینیم که امام (ع) میگن: « اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُكَ إِیمَاناً تُبَاشِرُ بِهِ قَلْبِی وَ یَقِیناً حَتَّى أَعْلَمَ أَنَّهُ لَا یُصِیبُنِی إِلَّا مَا كَتَبْتَ لِی وَ رَضِّنِی بِمَا قَسَمْتَ لِی »
یعنی: « بارخدایا از تو ایمانی میخواهم تا بدانم که به من نرسد جز آنچه تو برای من نوشتی و راضی دار مرا به همان زندگانی که قسمتم کردی » (مجلسى، محمد باقر بن محمد تقى، ج 70، ص 394)
کلام آخر:
انسانهای بزرگ، بخاطر سعهی صدری که دارن، مسائل جزئی توی روح و روان اونا تأثیر چندانی نداره. باید جوری باشیم که فراز و نشیبهای زندگی ما رو مثل موج متلاطم نکنه و همیشه مثل اقیانوس آرام، بزرگ باشیم و آرام…
ممنون و متشکرم از اینکه پای صحبتهام نشستید. امیدوارم هرجای دنیا که هستید، تنتون سالم، دلتون شاد، جیبتون پر از پول و خداوند یار و نگهدارتون باشه. فعلاً خداحافظ
پست های مرتبط

28 اردیبهشت 1404

13 اردیبهشت 1404

6 اسفند 1403

29 بهمن 1403

16 بهمن 1403
دیدگاهتان را بنویسید