راحت خرج کنیم یا نه؟
بنام خداوند بخشندهی مهربان. سلام و درود میگم به شما دوستان و همراهان عزیز. من قاسم حیدری هستم و امروز میخوام در مورد یکی دیگه از موضوعات مهم راجع به پول و ثروت صحبت کنم.
اون اوایل که تازه کسب و کارم رو شروع کرده بودم، آنچنان پولی نداشتم واسه خرج کردن. به خاطر همین هر وقت هم که نیاز میشد با پولم چیزی بخرم، حالم بد میشد و همیشه ترس اینو داشتم که نکنه پولهای کمی که به سختی بدست آوردم رو خیلی راحت از دست بدم. اون موقعها همیشه با خودم میگفتم: ای کاش پول زیادی داشتم که دیگه هیچوقت موقع خرجکردن نه بترسم و نه حالم بد بشه.
یکی دو سال گذشت و آروم آروم وضعیت مالی من بهتر شد. اما بدبختانه هنوزم از خرج کردن پول میترسیدم و هروقت پولی خرج میشد، واقعا حسم بد میشد. خیلی نگران بودم. نگران این که مبادا پولهایی که به زحمت بدست آوردم سریع تموم بشن و دوباره برگردم به همون زندگی فقیرانهی قبلی. البته اینم بگم که اون زمان هم زندگی من تغییر چندانی نکرده بود و هنوزم شبیه فقرا زندگی میکردم. یعنی پول داشتم ولی چه فایده که جرأت خرج کردنش رو کماکان نداشتم. و این شد که دیگه کمکم به این نتیجه رسیدم که ترس از خرج کردن، ربطی به پولدار بودن یا فقیر بودن نداره و آدمها همیشه از اینکه پولشون خرج بشه میترسن و حالشون بد میشه…
این وضعیت ادامه داشت تا اینکه با مباحث قانون جذب آشنا شدم. قانون جذب میگفت: نباید از خرج کردن پولت بترسی و باید همیشه راحت خرج کنی تا چرخهی جذب پول برات بکار بیافته و روز به روز پول بیشتری وارد زندگیت بشه. اینجا بود که من متوجه شدم باید هر جور شده این ترس رو از بین ببرم و کاری کنم که همیشه موقع خرج کردن، حالم خوب باشه. بنابراین طبق همین فرمول، وقتی کار میکردم و پولی دستم میرسید، بدون هیچ ترس و دلهرهای خرج میکردم. به این امید که با خرج کردن، چرخهی ورود پول به زندگیم فعال میشه و خداوند چندین برابرش رو به زندگیم برمیگردونه. من شنیده بودم با خساست و مالاندوزی، چرخهی تولید پول از کار میافته و زندگی فقیرانهای رو تجربه خواهیم کرد. به همین خاطر خیلی راحت خرج میکردم.
با وجود اینکه ماهها بود «راحت خرج کردن» برام یه عادت شده بود، اما متأسفانه وضعیت مالی من هیچ تغییری نکرده بود. همیشه به اواسط ماه که میرسیدیم، دیگه من تمام پولها رو خرج کرده بودم و نیمهی آخر ماه رو باید با جیب خالی سپری میکردم. گاهی وقتا توی خلوت وقتی به ماهها پیش فکر میکردم، متوجه میشدم با همون پولهایی که بیمهابا و بیملاحظه خرج کرده بودم، میشد تا آخر ماه دوام بیارم و حتی با پساندازش میتونستم کارهای خیلی بزرگی انجام بدم. و نهایتاً با یه عالمه حسرت به این نتیجه میرسیدم که خیلی ولخرج هستم و تمام پولهایی که به زحمت بدست آوردم رو راحت از دست دادم و حالا حق دارم که ناراحت باشم. اینجا بود که به قانون جذب شک میکردم و میگفتم: خدایا بالاخره کدوم درسته:
راحت خرج کنیم یا راحت خرج نکنیم؟
از خرجشدن پولمون ناراحت بشیم یا ناراحت نشیم؟
این بلاتکلیفی و سردرگمی ادامه داشت تا اینکه یه خورده کنجکاوی و تحقیقات من بیشتر شد و کمی باتجربهتر شدم.
جملهی معروف این بود: نباید از خرج کردن پولت بترسی یا حالت بد بشه. باید راحت خرج کنی تا پول بیشتری به زندگیت وارد بشه!
این جمله نیاز به رمزگشایی داشت. کاری که من تا اون زمان ندیده بودم هیچ کتابی یا هیچکدوم از مدرسین قانون جذب انجامش داده باشن و اومده باشن برای مردم دقیق توضیحش داده باشن. و خوشبختانه امروز من این موضوع رو به شما یاد میدم که به راحتی قانون خرج کردن با احساس خوب رو یاد بگیرید و به آسونی چرخهی ورود پول به زندگی خودتون رو فعال کنید.
راحت خرجکردن یعنی چی که باعث فراوانی میشه؟
«راحت خرجکردن» در یک کلام یعنی: نترسیدن از تمام شدن پول. و از اونجا که ترس یه احساس منفی هست، قانون جذب میگه: ترس از خرج شدن پول مساویه با قطع جریان پول به زندگی و در نتیجه بدتر شدن شرایط مالی.
خیلیها برای اینکه این ترس رو از بین ببرن، شروع میکنن و جسورانه پول خرج میکنن! اونا اشتباهاً فکر میکنن منظور اینه که هرچه پول توی جیبت داری رو باید مفت و بدون هیچگونه ترسی خرج کنی تا پول جدید بجاش بیاد. این بنظر من یه نگاه کاملا ساده و البته احمقانه هست…
کسی که راحت خرج میکنه، یعنی نمیدونه «چه موقع» باید بخره و چه موقع نباید بخره. یعنی هیچ برنامهای برای هزینههاش نداره. یعنی ولخرجه. یعنی اسراف میکنه. یعنی قدر پولش رو نمیدونه و این یعنی نقض قانون شکرگزاری!
کسی که راحت خرج میکنه، یعنی هرچی دم دستش میاد رو میخره. یعنی براش مهم نیست این پول «توی چه راهی» هزینه میشه. یعنی از پولش درست استفاده نمیکنه. و اینم یعنی نقض قانون شکرگزاری!
و تو فکر میکنی پول پیش کسی که قدردان نیست و یه همچین رفتاری باهاش میکنه، میمونه؟ هرگز! پول بدونشک از دست همچین افرادی فرار میکنه. و اونایی که اینجوری راحت خرج میکنن، هیچوقت پولدار نمیشن. قانون جذب میگه باید راحت خرج کنی اما این معناش این نیست که ناسپاسی کنی. معناش این نیست که فکر دخل و خرجت نباشی و هروقت هرجا دلت خواست خرج کنی و بعد خوشحال هم باشی.
در واقع اولین کجفهمی ما از این جملهی معروف همینه که فقط «راحت بودن و نترسیدن» رو در نظر میگیریم. در صورتیکه تو دل این قانون مهم، نکات مهم دیگهای هم هست که بهشون اشاره کردم.
و حالا بالاخره کار درست چیه؟ چکار کنیم که راحت خرج کنیم و حالمون هم بد نشه؟!
ببینید: همهی ماها در طول ماه، یه میزان درآمد داریم که این درآمد ممکنه برای بعضیها زیادتر و برای بعضیها کمتر باشه. و من عرض کردم که کم و زیادش اینجا اصلا مهم نیست. چرا گفتم مهم نیست؟ چون پولداشتن یا پولنداشتن نیست که روی حال شما تأثیر میذاره موقع خرجکردن. مثال هم زدم براتون. گفتم من خودم همیشه بعد از خرج کردن پول حالم بد میشد؛ چه اون روزایی که دستم خالی بود، و چه اون روزایی که وضعم خوب شده بود. بنابراین ما باید این «حال خوب» موقع خرج کردن پول رو یه جای دیگه دنبالش باشیم که الان عرض میکنم:
شما با تشکیل دادن یه ستون هزینه، اونم بصورت ماهیانه برای خودتون؛ براحتی میتونید ستون درآمد خودمون رو بهینه کنید. فقط در این صورته که با خرج کردن پول، احساس خوبی پیدا میکنید!
بذارید سادهتر توضیح بدم براتون: شما اول درآمد ماهیانهی خودت رو مشخص میکنی، بعد هزینهها و مخارج ماهیانهی خودت رو هم تعریف میکنی. در ادامه میشینی و درآمدت رو براساس مخارجت بودجهبندی میکنی. به همین راحتی. فراموش نکنید بودجهبندی باید کاملاً اصولی باشه. منظورم اینه که اول باید پساندازت با یه درصد معقول کنار گذاشته بشه و بعد مخارجت اولویتبندی و بودجهبندی بشن. این کارها رو که انجام دادی؛ حالا میتونی «راحت و بدون ترس» خرج کنی. چون هم درآمدت مشخصه و هم هزینههات. پساندازت هم که ماه به ماه داره بیشتر میشه و میتونی با «حال خوب» به فکر یه سرمایهگذاری نون و آب دار باشی. دیگه واقعاً بهتر از این و سادهتر از این نمیتونستم توضیح بدم.
ممنون و متشکرم از توجهتون. امیدوارم هرجای دنیا که هستید، تنتون سالم، دلتون شاد، جیبتون پر از پول و خداوند یار و نگهدارتون باشه. فعلاً خداحافظ
دیدگاهتان را بنویسید